Remigration?

Hver gang samtalen falder på “indvandring” glemmer folk hurtigt, at der er stor forskel på indvandrere – og lad os lige blande Schengen ind i samtalen også, især i disse tider, hvor det handler om EU-valget. Jeg synes, sådan helt personligt, at samtalen konstant ryger på afveje fordi folk generelt – selv politikerne – ikke forstår forskellen på de forskellige grupper af folk, der gerne vil til Danmark.

Først og fremmest den gruppe vi kalder Migranter. Det er folk fra nær og fjern (fra europæiske EU-lande til Pakistan), der gerne vil til Danmark med det ene formål at søge “lykken” for sig selv og sin familie. Det er illegale indvandrere som ikke kan få adgang til Danmark med mindre de snyder sig ind i landet, og arbejder som gadeprostituerede eller søger falsk asyl i håbet om at kunne blive dansk statsborger.

Dén type mennesker har vi ikke brug for i Danmark og Jeg har ingen sympati med dem. De kommer her som lykkeriddere, der håber på at kunne snyde sig til goder, der ikke tilkommer dem. Skulle der være en modig politiker, der tør (de er sgu allesammen nogle sølle krystere) sige, at illegale, der forsøger at komme ind i Danmark – eller bare EU – kan få en enkeltbillet til hjemlandet, som hjemlandet så kan refundere 1:1, hvis de vil gøre sig håb om noget helst samarbejde med Danmark.

Der er også en suspekt gruppe, der kaldes Asylansøgere. Langt de fleste af dem er illegale indvandrere, der forsøger at få opholdstilladelse i Danmark ved at påstå, at de er “politisk forfulgte” eller “religiøst forfulgte” i deres hjemland. Hvis en mand træder ind på den danske ambassade i hans hjemland og siger “æh, de derude vil altså slå mig ihjel!” så synes Jeg da bestemt at sagen skal undersøges nærmere, men hvis vedkommende er rejst fra hjemlandet gennem andre lande for at smugle sig ind i EU og til sidst søger asyl i Danmark så er sandsynligheden for at han er forfulgt i hjemlandet ikke-eksisterende.

Den type indvandring har vi ikke brug for i Danmark og en person, der går så langt for at søge lykken på andres bekostning fortjener ikke nogen sympati. Han skal behandles på samme måde som den illegale indvandrer for dét er hvad han er! En snydepels, der vil have et bedre liv på danskernes bekostning og uden respekt for danskere og Danmark? Ka’dudapissehjemhvordukomfra, Bror Lort!

Flygtninge er noget helt andet. Vi har set det med ukrainerne da russerne begyndte at køre kampvogne ind i landet og kaste bomber i hovedet på civile. Vi så det med Jugoslaven da etniske udrensninger og en brutal krig begyndte. Her skal Danmark da hjælpe civile, der ikke vil have bomber i hovedet eller beskydes af finskytter, når de henter vand. De tog deres tøj og kørte væk fra en krigszone, og det var helt almindelige mennesker, der var de første, der kørte til det sydlige polen og begyndte hjælpen.

Sat overfor sådan en grusom skæbne skal folk fra de omkringliggende lande sgu hjælpe! Man giver dem tag over hovedet og hjælper dem i det daglige. Ikke noget med arbejds- og opholdstilladelse, men hjælp til dagligdagen indtil krigen enten er slut eller bomber i det mindste er stoppet. Så hjælper vi dem igen med at komme hjem så de kan genopbygge deres land. Det er en menneskelig ting, som ikke er en beslutning staten skal tage; dén beslutning tager folket, hvorefter staten så kan overtage det praktiske. Ukraine-krigen er det bedste eksempel; staten kom først på banen i forhold til flygtninge da danskerne selv havde været nede og hente dem…

Den sidste gruppe indvandrere Expats skal vi have mange flere af. En expat er en uddannet person, der bliver tilbudt et arbejde i et andet land, som han så tager til for at arbejde. Inden han rejser hjemmefra har han allerede skaffet sig en arbejds- og opholdstilladelse, som er betinget af at han har et job, når han kommer til landet. Det kan lige så vel være en direktør, som Novo Nordisk gerne vil hente til Kalundborg, som det kan være en tilfældig indisk mand, der ved en masse om indisk mad, som en indisk restaurant gerne vil hyre. Stillingen og nationaliteten er underordnet så længe han kommer for at arbejde fra starten.

Vi er jo desværre også medlemmer af EU, og især Schengen-samarbejdet er noget, som folk har gjort brug af. Når politikerne siger, at der er brug for kvalificeret arbejdskraft i Danmark så må de i første omgang starte med at kigge dér for at se om der skulle være nogen, der kunne tage de stillinger virksomhederne har brug for at besætte. En EU-borger har jo den fordel at de kan flytte til Danmark og arbejde med superkort varsel uden at skulle have et visum eller arbejds- og opholdstilladelse.

Det var jo derfor vi gik ind i Schengen-samarbejdet; for at have adgang til europæisk kvalificeret arbejdskraft. Så når politikerne snakker om at vi har brug for kvalificeret arbejdskraft i Danmark så skal det være europæere de tænker på, og andre EU-politikere skal sgu mene det samme. Det er hele pointen med EU, hvis vi ikke kan finde det vi søger i EU-landene så er der praktisk talt ikke nogen grund til at være medlem af klubben mere for skovsneglen smager sgu ikke godt!

Scroll to Top