Kan det internationale samfund, menneskeheden og sund fornuft på nogen måde acceptere, at Gaza eller Vestbredden bliver deres egen stat? Kan det internationale samfund, menneskeheden og sund fornuft nogensinde acceptere, at palæstinenserne får deres egen stat, uanset, hvor i verden man lægger den?

Svaret er faktisk nødt til at være et klart NEJ!

Selvfølgelig kan tiden ændre mange ting, men kan ‘vi’ (det internationale samfund, menneskeheden og sund fornuft) acceptere en palæstinensisk stat nu og her?

Det her handler ikke om mennesker, racisme, islamofobi eller nogen som helst andre etiketter du gerne vil pådutte mig. Det handler om metoder.

Hvis vi på nogen måde accepterer en palæstinensisk stat har vi godkendt Hamas’s metode til at opnå den stat, og hvis vi acceptere dét så må vi også acceptere alle andre grupper, der vil opnå noget ved brug af terror. Hamas, og PLO før dem, har brugt terror-metoder siden starten, og i det øjeblik vi accepterer Hamas som andet end en terror-gruppe – uanset, hvor meget man går ind for deres mål – så accepterer man, at terror er en legitim metode til at opnå sine mål.

Terror kan aldrig accepteres som uanset hvad målet er.

Terror er et middel, der aldrig må vinde een eneste sejr. Uanset, hvor nobelt målet er – eksempelvis en palæstinenisk stat – så diskvalificerer metoden målet. Hvis der en gang i fremtiden dukker en palæstinensisk organisation op, som forhandler sig frem til en to-statsløsning og samtidigt tager afstand fra Hamas, som er demokratisk valgt, så er en palæstinensisk stat et must, men så længe midlet mod målet er terror mod civile, så er målet diskvalificeret.

Palæstinenserne har altid brugt vold til at opnå deres mål i Gaza og Vestbredden. Hvis den ‘frihedskamp’ havde koncentreret sig om militære israelske mål så ville situationen være anderledes, men det er ikke tilfældet. Hamas og Hizbollah bruger terror som middel til at opnå et nobelt mål, men det diskvalificerer dem fra at kunne opnå målet.

Sådan skal det være. Terror mod civile må aldrig blive accepteret. Hvis en stat vil opnå accept må det foregå på en fredelig måde eller krig, hvor det primære mål skal være militære mål.

Eksemplet på hvordan frihedskamp bør gøres kan vi se ikke så langt fra Gaza. Kurderne i Irak, Syrien og Tyrkiet forsøger at skabe en kurdisk stat, men de angriber ikke civile – de angriber militære mål. Kurdernes mål om en kurdisk stat er derfor helt legitim; de bruger ganske rigtigt vold for at opnå deres mål, men de går udelukkende efter militære mål for gør alt, hvad de kan for at undgå civile drab. Hamas satser på civile drab; både israelske civile og palæstinensiske, sidstnævnte for at opnå sympati.

Stiller en gruppe sig op og råber “Frit Kurdistan!” så er Jeg helt med på deres side og bruger gerne min stemme i dén demonstration, men ikke for Gaza og ikke for Vestbredden.

 

Scroll to Top